Ющенко: Владі повинно бути соромно проводити спекуляції і маніпулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Владі повинно бути соромно проводити спекуляції і маніпулювання

Казна та Політика
325
Українській владі повинно бути соромно проводити спекуляції.
Про це Президент України Віктор Ющенко заявив в інтерв'ю Бі-Бі-Сі.
"Мені шкода, що парламент починає ставати жертвою певних політичних інтриг, які знаходяться, на жаль, навіть не в опозиції, а в певних політичних силах більшості діючої влади. Мені здається, повинно бути соромно владі, яка отримала повноваження від виборців, проводити спекуляції, маніпулювання інституціями для того, щоб їх блокувати. Це просто негідна політика. Це щось від непорядної політики", - сказав глава держави.
"Я знаю, що в певних кругах опрацьовуються задуми прийняти зміни в Конституцію. При цьому не ті зміни, які сьогодні опрацьовуються публічно, а вже сьогодні (Віктором) Медведчуком разом з певними соратниками Юлії Володимирівни (Тимошенко) написані, і лише питання стоїть, як їх внести до парламенту. Під власними іменами їх внести - це означає повернутися в історію в 2004 р. Це страшно. І тому вся інтрига зводиться до того, що потрібно створити в парламенті тимчасову надзвичайну комісію", - сказав Ющенко.
Також Президент торкнувся в своєму інтерв'ю питання відносин з Росією. "Я зроблю все для того, щоб відносини України з Росією збагатилися ще і приватною дружбою обох президентів", - заявив він.
Глава держави відзначив, що Україна сприятиме діалогу Росії зі світом. "Коли ми наприклад говоримо про енергетику - як зробити так, щоб якщо ти володієш нафтою або газом, це не стало знаряддями політичного тиску? Нам потрібно подумати, як зробити транзитний простір доступним для всіх. Мені здається, що Росії вигідно йти у фарватері цього спільного знаменника і вести діалог зі світом. Україна всіляко сприятиме веденню подібного діалогу", - сказав Президент.
Відповідаючи на запитання щодо відносин Росії і Грузії, Ющенко сказав: "Я переконаний, що Грузії сьогодні потрібні друзі, і ми закликаємо всіх віднестися уважно до рішення і абхазького, і осетинського конфліктів. У цьому ми звертаємося до керівництва Росії з проханням продемонструвати толерантність, здоровий глузд, бажання вести переговори і не загострювати їх".
Нагадаємо, напередодні перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов заявив, що Блок Юлії Тимошенко обов'язково внесе зміни до Конституції. Він відзначив, що місцеву виконавчу владу необхідно підпорядкувати Кабінету міністрів і таким чином сформувати сильну виконавчу вертикаль.
Турчинов заявив, в даний час вони підкоряються Президенту України, "проте це не принесло помітних успіхів в боротьбі з корупцією і злочинністю в Україні". "У новій редакції основного закону необхідно прописати підпорядкування всіх силових структур Кабміну", - відзначив Турчинов.
Він також виразив надію, що перепорядкування силових відомств уряду буде узаконене шляхом внесення парламентом відповідних змін до Конституції цього тижня.
У той же час прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що уряд не має наміру підпорядковувати собі силові структури. За її словами, мова йде про те, що необхідно забезпечити незалежність структур від будь-якої гілки влади. При цьому необхідно надати всім силовим структурам право безпосередньо звертатися до суду.
Раніше Тимошенко заявила, що внесення змін до Конституції є прерогативою Верховної Ради. "Я вважаю, що цю роботу потрібно проводити всім разом і не можуть бути створені групи, робота повинна відбуватися тільки у ВР", - сказала вона.
"Сьогодні всі парламентські фракції і Президент зійшлися на тому, що зміни до Конституції потрібні, - відзначила лідер БЮТ. - Наша політична команда в парламенті буде учасником всіх цих процесів, ми дамо доповнення, які потім будуть узгоджені з Президентом і іншими фракціями".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас