Експерти назвали країни, де продається найдорожчий бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти назвали країни, де продається найдорожчий бензин

Енергетика
857
У десятку країн, де продається найбільш дорогий бензин, за даними консалтингової компанії AIRINC, увійшли: Сьєрра-Леоне ($18.42 за галон), Аруба ($12.03), Боснія-Герцеговина ($10.86), Еритрея ($9.58), Норвегія ($8.73), Великобританія ($8.38), Нідерланди ($8.37), Монако ($8.31), Ісландія ($8.28) і Бельгія ($8.22).
Американська консалтингова фірма AIRINC частково опублікувала результати свого дослідження, у рамках якого були порівняні ціни на бензин у різних країнах світу. Всі ціни, зазначені в місцевій валюті, переводилися в долари США, як універсальна одиниця виміру використовувався галон (1 галон - приблизно 3.785 літра). Ціни на бензин перевірялися в останній тиждень березня 2008 року.
Найбільш дешевий бензин світу продається у Венесуелі ($0.12 за галон), Ірані ($0.40), Саудівській Аравії ($0.45), Лівії ($0.50), Свазіленді ($0.54), Катарі ($0.73), Бахрейні ($0.81), Єгипті ($0.89), Кувейті ($0.90) і на Сейшельських островах ($0.98).
Переважна більшість країн зі наддешевим бензином є великими експортерами нафти. Однак у число держав із супердорогим бензином також увійшли великі виробники "чорного золота" - Великобританія, Норвегія і Нідерланди. Для порівняння, за даними компанії AAA, наприкінці березня середня ціна бензину в США становила $3.45 за галон.
Дослідження Бізнес-школи Університету Флориди\Florida State University's College of Business дозволило зробити висновок: високі ціни на бензин завдають не тільки прямий, але й непрямий матеріальний збиток - стурбовані цією проблемою співробітники компаній працюють гірше.
Ці висновки були зроблені після опитування більше 800 чоловік, зайнятих повний робочий день у різних сферах діяльності. Всі вони користувалися особистими автомобілями для поїздок на роботу, щодня проїжджаючи не менше 25 км.
Опитані зізналися, що після початку робочого дня вони довгий час не могли думати ні про що, крім як про дорожнечу бензину та викликані цим фінансові труднощі.
Для 39% зростання цін на бензин означає зниження стандартів їхнього життя, а кожен третій опитаний замислювався про те, щоб знайти роботу ближче до дому, щоб скоротити витрати на дорогу.
Більше того, зростання цін на бензин стало головною темою бесід в офісах, випередивши такі популярні об'єкти для дискусій, як сім'я і спорт. Про бензин воліли говорити американці всіх вікових груп, обох статей, всіх професій і всіх рівнів освіти.
Нагадаємо, що у квітні ціни на високооктановий бензин марки А-95 наблизилися до позначки шість гривень за літр.
Раніше повідомлялося, що днями в Україні знову почалося повзуче подорожчання нафтопродуктів. Експерти прогнозують після травневих свят різкий ціновий стрибок на бензин і дизпаливо.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас