Група "Приват" може продати частку в своїх НПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група "Приват" може продати частку в своїх НПЗ

Енергетика
290
Група ПриватБанку, що контролює нафтопереробні заводи "Нафтохімік Прикарпаття" (Івано-Франківська область) і "Галичина" (Львівська область) веде переговори з Державною нафтовою компанією Азербайджану (ДНКАР або Socar) про продаж частини акцій цих НПЗ в обмін на поставку азербайджанської нафти на заводи. Про це повідомив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.
"Докладно я не знаю, але такі переговори ведуться", - сказав він, підкресливши, що сторони поки не розкривають деталей переговорів.
У свою чергу директор енергетичних програм центру "Номос", колишній заступник голови правління компанії "Укртранснафта" Михайло Гончар повідомив Українським Новинам, що аналогічні переговори велися і в 2006 році.
Тоді, за його словами, крім покупки азербайджанською компанією акцій українських НПЗ для подальшої спільної модернізації, мова йшла також і про придбання ДНКАРом автозаправних станцій компанії "Укрнафта", оперативне управління над якою також утримує група ПриватБанку.
"Це була мета для ДНКАРу вийти на ринок за межами Азербайджану", - відзначив Гончар.
ДНКАР займається розвідкою, будівництвом гідротехнічних споруд і свердловин на суші і морі, розробкою родовищ, видобутком нафти та газу і їхньою переробкою, реалізацією нафтопродуктів.
"Нафтохімік Прикарпаття" і НПК "Галичина" готові щорічно переробляти по 1,5 млн. тонн нафти азербайджанського походження.
Раніше Мінпаливенерго доручило компанії "Укртранснафта" проаналізувати можливість запуску "Одеса-Броди" в аверсному режимі для переробки нафти на "Нафтохіміку Прикарпаття" і НПК "Галичина".
На початку 2008 р. Азербайджан заявляв про готовність надати 5 млн. тонн нафти на рік для транспортування по "Одеса-Броди" в аверсному режимі з подальшою переробкою на цих заводах.
"Нафтохімік Прикарпаття" і НПК "Галичина" контролюються групою ПриватБанку
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас