Страйк у Великобританії може спричинити дефіцит бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страйк у Великобританії може спричинити дефіцит бензину

Енергетика
94
У неділю робітники найбільшого в Шотландії нафтопереробного заводу в Грейнджмуті припинять роботу та улаштують дводенний страйк.
Про це повідомляє Sky News. 25 квітня 1200 робітників третього за розміром у Великобританії нафтопереробного заводу вийдуть на страйк із метою вплинути на переговори із власниками заводу про розмір пенсій.
Завод у Грейнджмуті виробляє 9 млн літрів бензину і дизельного палива на добу. Зупинка виробництва вплине не тільки на Шотландію, але й на північну частину Англії і Північну Ірландію.
Не дивлячись на заклики влади не панікувати, на багатьох автозаправках Шотландії бензин уже розкуплений, а на інших його продажі обмежені.
Автобусні парки Единбурга повідомили, що починаючи з вечора неділі не зможуть здійснювати перевезення через нестачу бензину.
За оцінками The Times, сумарний збиток від страйку на заводі в Грейджмуті і від недовироблення складе близько 250 мільйонів фунтів стерлінгів.
Прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун попросив лідерів профспілок і компанії Ineos, власників заводу, піти на переговори і спробувати уникнути страйку.
Це перша перерва в роботі заводу в Грейнджмуті за всю 80-річну історію заводу
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас