ПФТС відіграється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС відіграється

Фондовий ринок
260
Якщо в середу настрої на українському фондовому ринку були близькі до панічних, то вже в четвер вони істотно покращилися, про що свідчить як підвищення індексу ПФТС на 11,79 індексного пункту (1,4%) при солідних обсягах торгів в $30,8 млн., так і перевага покупців з більшості позицій.
"Нарешті стали відіграватися позитивні корпоративні новини, що почали виходити ще на початку тижня", - констатує фінансовий аналітик фінансової групи "АРТ Капітал" Дарина Терещук.
Так, підріс Південний ГЗК на тлі істотного збільшення в 2007 р. обсягів продажів і чистого прибутку, а акції "Райффайзен Банку Аваль", що показав у першому кварталі зростання чистого прибутку на 86,4%, підскочили на 4,7%.
"Укрсоцбанк, що повідомив про збільшення своєї частки на 0,1% до 5,3% у загальних активах банківської системи, став у цей день найбільш попитовим емітентом і виріс на 5,5%", - відзначила Терещук.
Серед блакитних фішок найбільше подорожчали також акції "Укрнафти" (7,45%), Нижньодніпровського трубопрокатного заводу (4,58%) і концерну "Стирол" (4,30%), тоді як акції "Київенерго" знизилися в ціні на 2,83%, Маріупольського меткомбіната ім. Ілліча - на 2,78%, "Мотор Січі" - на 2,5%.
Однак, на думку експертів, стабільне зростання індексу почнеться з 2009 р. "Навіть при нинішніх котируваннях багато акцій залишаються дорогими", - вважає аналітик компанії "Альфа капітал Україна" Денис Шаврук. На його думку, для нормалізації цін повинна пройти корекція ще на 10%, тому що сьогодні український ринок - один з найдорожчих. Так що спадний тренд збережеться як мінімум до осені. "Є навіть очікування, що зростання відновить у наступному році", - відзначає експерт.
Як вважає начальник торговельного відділу ІФГ "Сократ" Олег Шіпанюк, зупинити падіння ринку зможе тільки прихід іноземних покупців, що не виходили на ринок більше півроку, але очікуваних внаслідок відчутного падіння ринку. "Коли сильно впадемо, повинні зайти іноземні інвестори, і ринок розгорнеться убік росту", - думає Шіпанюк.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас