Ющенко: Інфляція – це тест для уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Інфляція – це тест для уряду

Казна та Політика
152
Президент України Віктор Ющенко вважає, що інфляція – це тест для уряду. Про це він заявив сьогодні на щоквартальній прес-конференції. "Кілька років тому, першим питанням було подолання і боротьба з інфляцією. Цей виклик сліпий, він обдирає всі верстви населення. Тому він антисоціальний як фактор", - зазначив В.Ющенко.
За його словами, внаслідок інфляції у 2008 р. "тільки за 90 днів у населення було забрано 18 – 19 млрд грн". "Мова йде не тільки про те, що забрали, мова йде про те, що ці верстви населення недоотримує 36 грн щомісячно… Я хочу сказати, що від інфляції не виграє ніхто, окрім політиків. 55% інфляції – це інфляція продовольчої корзини. Тому ми маємо задатися питанням, що ми маємо зробити для подолання цього процесу. Дві інституції, які відповідають за цей процес – уряд і НБУ", - підкреслив глава держави.
На думку Президента, другим важливим моментом має бути захист національного виробника. "Інфляція – це тест для уряду. Те, що відбувається зараз – це жовта карточка. Необхідно припинити сваритися. Зараз, мені здається, нам бракує цього діалогу, цього компромісу, ключового пріоритету розвитку", - вважає В.Ющенко. Він також зазначив, що "дискредитація національного виробника" є ручне адміністративне регулювання. Глава держави наголосив, що негативним є "ручні" рішення про заборону/дозволення експорту деяких товарів, зокрема зернових.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас