Збільшення ціни на нафту обійшовся світові в 500 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збільшення ціни на нафту обійшовся світові в 500 мільярдів доларів

Енергетика
142
Підвищення ціни на нафту на 10 доларів коштує глобальній економіці 500 мільярдів доларів. Про це заявив колишній прем'єр-міністр Італії Романо Проді у ході Міжнародного енергетичного форуму.
За його словами, необхідно підтримувати стабільні ціни на паливо. "Рівень цін повинен улаштовувати як виробників, так і споживачів, - наголосив він. - Ми повинні попередити ризики виникнення ситуації, коли енергоресурси стануть причиною конфлікту між різними регіонами світу".
Проді також виразив заклопотаність збільшенням цін на сільськогосподарську продукцію. За словами італійського екс-прем'єра, ціни зростають не тільки через попит, що збільшується, але й через усе більш широке використання біопалива, під вирощування сировини для якої надходять земельні ресурси.
Ціна на нафту на торгах в 18 квітня встановила черговий рекорд, перевищивши 117 доларів за барель. За оцінками експертів, така ціна є максимальною не тільки в номінальному, але й у реальному вираженні, тобто з виправленням на інфляцію. Одночасно рекорди б'ють ціни на пшеницю, рис і інші основні продукти харчування.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас