Пинзеник скасував інфляцію на рівні 14,6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник скасував інфляцію на рівні 14,6%

Казна та Політика
270
Інформація про прогноз інфляції на 2008 рік у розмірі 14,6% є помилковою. Прогноз макроекономічних показників Кабмін затвердить на своєму засіданні в наступну середу.
Про це журналістам заявив Міністр фінансів Віктор Пинзеник.
Пинзеник нагадав, що прогноз макроекономічних показників не був затверджений на цьому тижні у зв'язку з тим, що Держкомстат уточнив звіт щодо ВВП 2007 року. "Раніше цифра була менша на 4 млрд. грн., а це вимагає перерахунку показників. Можу вас інформувати, що ми погодили проект прогнозу з Міністерством економіки. Я думаю, у наступну середу він буде схвалений на засіданні уряду", - зокрема, відзначив Міністр фінансів України.
Відповідаючи на запитання, чи дійсно новий прогноз інфляції Мінекономіки становить 14,6%, Пинзеник сказав: "І тут ви помилилися".
Нагадаємо, згідно із прогнозом Міжнародного центру перспективних досліджень, до кінця 2008 року інфляція в Україні збільшиться до 19,5%. При цьому найбільше дорожчають продукти харчування. Причиною тому - збільшення соцвиплат, які значно підвищили купівельну спроможність населення, і слабкий урожай 2007 року. Разом з тим, Кабмін обіцяє подолати зростаючі ціни протягом 5-6 місяців.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас