Знайдено спосіб "зламати" захист найдорожчих машин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знайдено спосіб "зламати" захист найдорожчих машин

332
Вчені Бохумського університету під час експерименту обчислили динамічний код KeeLoq, що використовується в замках автомобілів низки провідних західних компаній і гаражних замків декількох великих, у тому числі і німецьких виробників.
За даними учених, чипи з кодуванням KeeLoq американської фірми Microchip Technology використовуються в автомобілях Chrysler, Daewoo, Fiat, General Motors, Honda, Lexus, Volvo, Jaguar і Volkswagen.
Як повідомили вчені виданню Spiegel Online, вони успішно провели тест на воротах гаража, зумівши відкрити їх за відносно короткий проміжок часу. Причому, для цього досить звичайного комп'ютера і декількох програм і приладів, які можна купити в будь-якому спеціалізованому магазині.
Що стосується необхідних знань, то, на думку бохумських вчених, досвідчений хакер або старанний студент інженерної спеціальності з таким завданням упорається. Розкрити автомобіль учені не пробували, однак, за їхніми словами, це не важко, оскільки в замках машин використовується той же принцип.
Півгодини обчислень
Обчислити код замка можна за два кроки. Спочатку потрібно визначити алгоритм KeeLoq, що використовується в будь-якому приладі, що містить чип компанії Mikrochip Technology. На другому етапі досить двічі зафіксувати радіосигнал, яким відкриваються і закриваються ворота гаража дистанційним ключем. Зробити це можна на відстані до 100 метрів за допомогою приладу, що у Німеччині продається у звичайному будівельному гіпермаркеті. Після цього комп'ютеру потрібно півгодини, щоб обчислити код, що використовується в замку.
Як помітили вчені, перший більш складний у технічному плані крок незабаром може зовсім відпасти, якщо хакери почнуть в інтернеті продавати дані про коди великих виробників таких мікрочипів.
Як повідомила Spiegel Online, торік група вчених з Бельгії та Ізраїлю зуміла обчислити код KeeLoq. Однак тоді їм знадобився цілий день на комп'ютерні обчислення для того, щоб підібрати код до дистанційного ключа. Тоді компанія Microchip Technology похвалила "талановитих учених", назвавши їхній тест "успішною теоретичною атакою". При цьому представник фірми назвав неправдивим твердження, що за допомогою такого методу можна зламувати автомобілі.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас