Найкраще метро світу - в Копенгагені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найкраще метро світу - в Копенгагені

354
На міжнародній конференції щодо метрополітену Metro Rail Conference підземка датської столиці була названа найкращою у світі, повідомляє PRIAN.ru з посиланням на Copenhagen Post.
Як головні причини для свого вибору експерти з Нью-Йорка, Токіо, Лондона та інших міст із розвиненою системою підземної залізниці назвали стабільність, високий рівень схвалення з боку пасажирів, високий рівень безпеки та швидкість, з якою була введена в експлуатацію нова гілка до аеропорту.
Очевидно, дані фактори переважили ту обставину, що метрополітен у Копенгагені з'явився всього п'ять років тому, на відміну від таких розвинених підземок, як сінгапурська, лондонська і мадридська.
Відповідно до недавнього опитування за рівнем задоволення пасажирів, 98% громадян задоволені або дуже задоволені послугами, що надаються копенгагенським метрополітеном. Це найвищі показники за увесь час існування даної підземки.
Мережа громадського транспорту Копенгагена складається з метро (Metro), міської електрички та автобусів. Система тарифів, спільна для всіх видів транспорту, заснована на розподілі міста на зони. В автобусах потрібно платити водієві, у метро необхідно купити квиток у касі, а потім прокомпостирувати його в жовтому апараті, розміщеному на платформі.
Столиця Данії влилася в число світових міст, що мають метро, в 2002 році. Першу лінію копенгагенської підземки довжиною більше 20 км відкрила королева Данії Маргрете II.
Будівництво велося на гроші, виручені від продажу земельних ділянок, відведених під спорудження житлових будинків, магазинів, контор різних фірм та адміністративних будинків у освоюваній у межах "зеленого пояса" частині міста.
Після завершення будівництва кільцевої лінії метро, що планується на 2018 рік, використовуючи всі існуючі переваги наявних ліній метро, жителі Копенгагена та гості датської столиці одержать ефективну і стабільну транспортну систему, що з'єднує райони міста і дає можливість вільного пересування, незважаючи на погодні умови та стан транспортного потоку в місті.
За матеріалами:
Завтра
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас