Черновецький: КМДА доб'ється розблокування виплат киянам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький: КМДА доб'ється розблокування виплат киянам

Казна та Політика
118
Київський міський голова Леонід Черновецький заявляє, що міська державна адміністрація доможеться розблокування виплат киянам адресної допомоги від столичної влади. Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.
За словами Черновецького, блокування виплат муніципальних надбавок з боку Держказначейства показує, що в боротьбі за владу в Києві уряд готовий використовувати всі методи, навіть через штучне погіршення рівня життя киян.
"Моя команда протягом двох років постійно і послідовно проводила політику поліпшення соціального захисту киян. За рахунок бюджету столиці, що постійно збільшується, ми завжди збільшували соціальні виплати малозабезпеченим жителям столиці. Сьогодні всі стали свідками того, як, намагаючись захопити владу в Києві, уряд готовий піти на те, щоб 600 тис. киян із соціально незахищених верств - пенсіонери, інваліди, сироти - залишилися без істотної надбавки, що для них є життєво важливою", - заявив Київський міський голова. "Кабінет Міністрів показав своє справжнє обличчя. Ніякими словами не можна виразити те обурення, що мене охоплює. Це не гроші уряду. Це кошти, зароблені міським бюджетом, що служить киянам", - сказав Черновецький.
Він відзначив, що столична влада має намір всіма способами домагатися, щоб виплата муніципальних надбавок була розблокована, а "цинічне розпорядження уряду, що штучно погіршує рівень життя киян, скасоване".
Як повідомлялося раніше, сьогодні заступник голови КМДА Ірена Кільчицька заявила, що Державне казначейство України за дорученням прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко заборонило перерахувати кошти Київської міської дирекції УДППЗ Укрпошта, у зв'язку із чим близько 600 тис. одержувачів різних видів допомоги (пенсіонери, інваліди, самотні матері) не можуть одержати щомісячну одноразову адресну матеріальну допомогу, що повинна виплачуватися з 2 квітня.
Кошти бюджету Києва розміщаються на рахунках казначейства. Діяльність Державного казначейства координується Кабінетом Міністрів України через міністра фінансів України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас