Мінекономіки України розробило проект тимчасового положення про держзакупівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки України розробило проект тимчасового положення про держзакупівлі

2161
Міністерство економіки України разом з Міністерство фінансів і Міністерством юстиції розробило проект тимчасового положення про державні закупівлі, що дозволить здійснювати закупівлі до прийняття нової редакції відповідного закону, повідомила прес-служба Мінекономіки.
"Прийняття цього положення істотно спростить та здешевить процедуру закупівлі і дасть відповіді на найбільш невідкладні проблеми", - цитується в прес-релізі голова Мінекономіки Богдан Данилишин.
Відповідно до прес-релізу, передбачається введення безкоштовних публікацій оголошень про держзакупівлі в державних друкованих та електронних інформаційних ресурсах, збільшення вартісного рівня держзакупівель для проведення тендера, скасування ведення реєстру учасників держзакупівель і призначення вповноваженим органом з проведення держзакупівель Мінекономіки.
Крім цього, документом встановлюється мінімальна (на рівні двох) кількість пропозицій для проведення торгів і передбачається необов'язковість внесення тендерного забезпечення.
Як повідомлялося, парламент України 20 березня скасував чинність закону про держзакупівлі і доручив уряду підготувати новий закон. Крім того, Верховна Рада доручила Кабінету міністрів затвердити тимчасове положення про держзакупівлі і протягом двох тижнів внести в парламент нову редакцію закону про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас