Тимошенко заявляє про загрозу зриву приватизації в 2008 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко заявляє про загрозу зриву приватизації в 2008

Фондовий ринок
183
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє про загрозу зриву запланованих обсягів приватизації в 2008 році.
Про це вона повідомила на розширеному засіданні Кабінету Міністрів.
"Сьогодні зупинено приватизацію. Вона доведена практично до грані зриву", - сказала Тимошенко.
Вона зазначила, що блокування приватизації обумовлене двома причинами: спробою не допустити значних надходжень у бюджет, у тому числі й для забезпечення повернення знецінених заощаджень Ощадбанку СРСР, а також бажанням структур, яким були обіцяні стратегічні об'єкти, не допустити їх прозорої приватизації й домогтися краху нинішнього уряду.
"Коли ми поставили на приватизацію дуже важливі підприємства, то кожен наш крок супроводжувався блокуванням тих, для кого в тіньовому секторі намічена власність, і вони вже чекають, коли наш уряд впаде, щоб за старими схемами забрати обіцяне", - сказала Тимошенко.
Вона додала, що зараз не хоче називати прізвища й посади, які стоять за блокуванням приватизації, але якщо найближчим часом це не буде припинено, то вона оприлюднить і прізвища, і документи, якими саботується приватизація.
Прем'єр-міністр підкреслила, що без проведення приватизації уряд не може реалізувати розроблені стратегічні плани розвитку в вугільній і енергетичній сфері.
Тимошенко зазначила, що має намір провести наступне засідання уряду відкритим і в ході його продемонструвати динаміку роботи колишнього металургійного комбінату "Криворіжсталь" після її повторної приватизації наприкінці 2005 року.
Як повідомляло агентство, Президент Віктор Ющенко доручив Кабміну до 6 червня затвердити методику прогнозування наслідків приватизації підприємств-монополістів для економічної безпеки країни.
Раніше Ющенко доручив Кабміну доробити проект держпрограми приватизації до 6 квітня.
24 жовтня 2005 року Фонд держмайна визнав компанію Mittal Steel Germany GmbН (Німеччина) переможцем конкурсу із продажу 93,02% акцій "Криворіжсталі".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас