Долар впав до євро на очікуваннях негативної статистики зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар впав до євро на очікуваннях негативної статистики зі США

Валюта
1774
Долар упав до євро під час торгів у вівторок на максимальне значення за останні два тижні на очікуваннях негативних даних щодо споживчого сектору в США, повідомило агентство Bloomberg.
До 8:47 курс долара до євро знизився до $1,5549 з $1,5423 на закриття торгів у Нью-Йорку в понеділок.
Індекс споживчої довіри в США знизився в березні до 73,5 пункту з 75 пунктів місяцем раніше, прогнозують опитані агентством Bloomberg економісти. Лютневий рівень був мінімальним за п'ять років. Дослідницька організація Conference Board опублікує значення індикатора за березень у вівторок о 17:00.
"Люди продають долар перед виходом статистики, - говорить директор валютних операцій в Barclays Bank у Токіо Тадахіко Насімото. - Слабкі дані можуть відкинути його ще далі".
Зведений азіатський фондовий індекс MSCI Asia-Pacific виріс під час торгів 25 березня на 2,9%, після того як JPMorgan підняв ціну пропозиції за Bear Stearns у чотири рази, зміцнивши в такий спосіб упевненість у фінансових активах.
"Після підвищення пропозиції з боку JPMorgan люди хочуть вірити в те, що ринки трохи заспокоїлися, - відзначає голова валютних продажів в Lehman Brothers Holdings у Токіо Тору Токоеда. - А це переносить фокус на різницю в процентних ставках, що сприяє євро та операціям carry trade на основі долара".
При операціях carry trade учасники ринку здійснюють запозичення у валюті країни, де встановлена низька процентна ставка, і купують цінні папери у валюті країн з високою ставкою. У єврозоні базова ставка становить 4% річних, тоді як у США - 2,25%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас