Валютний ринок України буде лихоманити до квітня? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютний ринок України буде лихоманити до квітня?

Валюта
2963
Банкіри вважають, що на готівковому валютному ринку України зараз переважають ажіотажні настрої. Це стосується як американського долара, так й єдиної європейської валюти.
Банкіри сьогодні відзначають підвищений попит на євро, незважаючи на те, що на міжнародних ринках в останні дні його позиції щодо долара послабилися.
Міжнародний ринок впливає на наш готівковий ринок опосередковано. Це наша ситуація, українська. Світовий ринок змінюється, а в нас нічого не змінюється. Ажіотаж як був, так і залишився, - сказав в інтерв'ю УНІАН радник голови правління "Укргазбанку" Олександр Охрименко.
Експерти єдині в думці перспективи зниження в Україні готівкового курсу долара до кінця кварталу. У деяких регіонах вони прогнозують зміцнення української національної валюти до 4,5 грн. за 1 дол., хоча цей курс вони називають спекулятивним, а економічно обґрунтованим - на рівні 4,9 грн. за 1 дол.
Банкіри констатують дефіцит гривневих ресурсів у банківській системі України. Для їхнього поповнення банки активно реалізують долари, що створює ситуацію надмірної пропозиції на ринку. Зараз немає покупців на долар, а Нацбанк поки утримується від підтримки американської валюти, - сказав директор департаменту казначейства "БМ Банку" Тарас Кияк.
При цьому експерти вважають, що НБУ не допустить надмірного зниження американської валюти відносно гривні і буде втримувати курс у рамках раніше оголошеного коридору.
Стабілізація ситуації на валютному ринку України прогнозується тільки в квітні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас