Мінфін пропонує збільшити витрати банків на захист інтересів вкладників-фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін пропонує збільшити витрати банків на захист інтересів вкладників-фізосіб

Казна та Політика
294
Урядовий комітет з питань економічної політики підтримав пропозицію Міністерства фінансів України про внесення змін у чинне законодавство з метою збільшення витрат банків на захист інтересів вкладників-фізичних осіб, повідомляється на веб-сайті уряду.
"На засіданні (20 березня) була підтримана пропозиція Мінфіну України щодо збільшення норм виплат у Фонд гарантування внесків фізичних осіб. Даний проект підтримує банківську систему України. За словами, Віктора Пинзеника (міністр фінансів), це повинно підвищити рівень довіри до українських банків", - відзначено в повідомленні.
Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" у Фонді гарантування внесків, Мінфін пропонує підвищити розмір збору, що стягується з банків у Фонд: початкового збору з 1% до 2% зареєстрованого статутного капіталу, регулярних зборів (вносяться двічі на рік) з 0,25% до 0,3% загальної суми внесків.
Як повідомлялося, у вересні-2007 набуло чинності рішення адміністративної ради Фонду про збільшення розміру максимальної компенсації вкладникам збанкрутілих банків з 25 тис. грн до 50 тис. грн. Акумульовані Фондом гарантування внесків фізосіб кошти в 2007 році зросли на 54% - до 1,335 млрд грн, а до березня-2008 досягли 1,482 млрд грн.
За даними Рахункової палати, сумнівна дебіторська заборгованість Фонду гарантування внесків фізосіб зростає та уже досягла близько 290 млн грн: така ситуація склалася через недостатню претензійно-позовну роботу з ліквідаторами банків у питанні повернення коштів, витрачених на компенсаційні виплати
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас