Банкіри розходяться в прогнозах руху курсу євро на українському готівковому валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри розходяться в прогнозах руху курсу євро на українському готівковому валютному ринку

Валюта
2422
Курс євро на українському готівковому валютному ринку буде змінюватися слідом за змінами в парі євро/долар на зовнішньому ринку, що уможливлює як посилення, так й ослаблення європейської валюти до гривні, вважають українські банкіри, опитані агентством "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.
"Курс євро/гривня більше підданий ризику падіння, ніж подальшому зростанню: приблизно, до позначки 7,50 грн/EUR з поточної середньої ціни 7,85 грн/EUR. За умови подальшої корекції курсу EUR/$ з історичних максимумів близько 1,59, скажімо, до психологічного рівня 1,50, курс євро може впасти ще нижче - до 7,15 грн/EUR", - відзначив директор департаменту операцій на фінансових ринках банку "Фінанси та Кредит" (Київ) Андрій Войтенко.
При цьому, за його словами, курс гривні до долара може зміцнитися з 5,00 грн/$ до 4,75 грн/$ у найближчі 2-3 місяця.
"З урахуванням корекції курсу EUR/$ і зниження курсу грн/$ до 4,97-5,0 найближчим часом можливе зниження курсу до 7,75-7,8 грн/EUR ", - вважає заступник директора казначейства банку "Форум" (Київ) Олександр Добровольський.
"Готівковий курс у понеділок досяг 8,00 грн/EUR. Після цього відбулася корекція курсу євро на світовому ринку. У результаті впала ціна долара на українському валютному ринку й поточна ціна євро до гривні: зараз вона становить 7,70 грн/EUR. У зв'язку з можливою подальшою корекцією і невизначеністю на валютному ринку України можливе подальше зниження євро", - сказав начальник відділу дилінгових операцій Ерсте Банку (Київ) Дмитро Лазарєв.
Разом з тим, на думку заступника голови правління банку "Діамант" (Київ) Валерія Олійника, євро продовжить зміцнюватись до гривні. "В Україні курс готівкового євро стабільно росте. Курс готівкового продажу вже переступив планку 8 грн/EUR. Надалі на зміну курсу все так само будуть впливати зовнішні фактори. Падіння європейської валюти поки очікувати не доводиться, найбільш імовірним буде планомірне зростання курсу", - вважає банкір.
"Долар може продовжити своє падіння. Оскільки курс гривні прив'язаний до курсу євро через долар, то населення може проявляти більше інтересу до покупки євро. У складній ситуації готівковий курс може бути вперше різнонаправлений: коли долар падає, а євро росте", - сказав член ради директорів, директор казначейства КБ "Дельта" (Київ) Віталій Масюра.
На думку начальника управління казначейства Індустріалбанку (Запоріжжя) Олександра Фоміна, у сформованій ситуації можна чекати збільшенню внесків у євро. "Беручи до уваги поточні економічні реалії можна прогнозувати збільшення попиту на євро і, як наслідок, збільшення частки внесків у євро. Розрив між крос-курсом долара і євро в Україні навряд чи перевищить існуючий світовий рівень, хоча при виникненні ажіотажу можливі спекуляції", - відзначив банкір.
Як повідомлялося, офіційний курс Нацбанку України (НБУ) на 21 березня встановлений на рівні 7,7886 грн/EUR, тоді як на 3 березня він становив 7,6593 грн/EUR. Готівковий курс євро з 3 по 21 березня в Києві зміцнився з 7,56-7,72 грн/EUR до 7,63-7,90 грн/EUR, у Криму - з 7,58-7,75 грн/EUR до 7,72-8,00 грн/EUR, тоді як у Львові спред розширився з 7,58-7,70 до 7,40-7,80 грн/EUR.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас