Експерт: Боротьба НБУ та уряду з інфляцією приведе до уповільнення темпів кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Боротьба НБУ та уряду з інфляцією приведе до уповільнення темпів кредитування

Валюта
287
Зусилля уряду і Нацбанку України (НБУ) з вилучення надлишків грошової маси з обігу з метою протидії інфляції приведуть до уповільнення темпів кредитування в країні, вважають експерти рейтингового агентства "Кредит-рейтинг".
"Обмеження грошової маси, пов'язане з діями уряду України і НБУ зі стримування зростання інфляції, приведе до збільшення вартості гривневих ресурсів та уповільнення активності банків з видачі кредитних коштів", - говориться в повідомленні агентства.
За його оцінкою, уже можна говорити про виникнення проблем із залученням додаткових ресурсів не тільки для дрібних і середніх банків, але й для великих кредитно-фінансових установ.
"Наслідком проведеної політики стане зниження темпів кредитування (у першу чергу - споживчого), жорсткість вимог до надійності позичальників, скорочення термінів кредитування", - відзначається в прес-релізі.
При цьому агентство очікує певного уповільнення темпів розвитку вітчизняної банківської системи, хоча і не припускає істотних потрясінь. "Можливий перегляд стратегії розвитку тих банків, які планували агресивне завоювання ринку саме в 2008 році. Також може підсилитися тиск на банки, що не володіють великим запасом ліквідності і планують свій розвиток за рахунок залучення переважно зовнішніх ресурсів", - відзначається в прес-релізі.
У цілому, відповідно до прес-релізу, агентство "Кредит-рейтинг" найближчим часом не бачить підстав для перегляду кредитних рейтингів вітчизняних банківських установ
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас