З 1 травня в Києві буде обмежено рух вантажного транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 травня в Києві буде обмежено рух вантажного транспорту

244
У Києві з 1 травня ц.р. буде обмежений рух вантажного транспорту загальною масою понад 4,5 т від 7:00 до 20:00.
Відповідне розпорядження підписав Київський міський голова Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба КМДА.
Відповідно до розпорядження, рух вантажного транспорту територією міста дозволяється від 20:00 до 7:00 лише вулицями і площами, які не належать до центру столиці.
Розпорядження містить винятковий перелік таких вулиць і площ. Це обмеження стосується також тракторів, самохідних машин і механізмів (окрім автомобілів аварійних і оперативних служб).
У невідкладних випадках для заїзду вантажних автомобілів із дозволеною максимальною загальною масою понад 4,5 т до центральної частини міста Києва діє спеціальний порядок видачі відповідних пропусків.
До того ж рух транспорту вагою понад 24 т буде заборонено при температурі повітря +28 градусів окремими вулицями Києва від 10:00 до 22:00.
Як повідомив перший заступник голови КМДА Денис Басс, для відстою вантажного транспорту в 50-км зоні навколо Києва облаштовані 486 майданчиків, а також планується відкриття необхідної кількості терміналів. "4 термінали будуть відкриті вже найближчим часом", - зазначив Басс.
Басс підкреслив, що такі заходи посприяють збільшенню пропускної спроможності столичних доріг на 10%, на 20-30% допоможуть зменьшити вірогідність виникнення пробок і на 10% поліпшити екологічну ситуацію в столиці. Разом із тим, такі заходи дозволять приділити більше уваги пасажирському транспорту, для якого найближчим часом на столичних дорогах виділять окремі смуги.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас