Nissan робить ставку на електрику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan робить ставку на електрику

107
Голова компанії "Nissan" Карлос Гон вважає, що електромобілі будуть домінувати в модельних рядах автовиробників в міру включення компаній у боротьбу зі зміною клімату на землі.
"Nissan" і "Renault" уже розробляють свій перший електромобіль в Ізраїлі, що, за словами Гона, вийде на ринок в 2011 році. Проте, група також працює над іншими передовими технологіями автомобілебудування, включаючи гібридні і двигуни на паливних елементах, заявив він під час прес-конференції в столиці Малайзії.
За його словами, політика урядів різних країн буде визначати напрямки роботи в найближчі роки. "Мені здається, що майбутнє буде за автомобілями з нульовою емісією. Особлива потреба в цьому спостерігається серед міських автомобілістів. Ми приділяємо особливу увагу цій технології, але ми намагаємося не зберігати “всі яйця в одному кошику”, - підкреслив він.
Гон також повідомив, що майже половина продажів у Європі припадає на автомобілі з дизельними двигунами. Однак продажі дизельних авто в США і Японії становлять лише 1% від загального числа. "Ми повинні бути вкрай обережні, як автовиробники, щоб не працювати лише в одному напрямку, оскільки ми можемо зіткнутися з несподіванками в зміні законодавчих норм, які визначать домінуючі технології, - підкреслив Гон. - Ми повинні бути готові до того, щоб просувати різні технології на різних ринках... Це, у своїй основі, і є наша стратегія”.
Незважаючи на спад продажів у США, Європі і Японії, Гон очікує, що продажі на ринках, що розвиваються, допоможуть у поточному фінансовому році, що завершується 31 березня, реалізувати більше 3,7 млн. автомобілів. В 2009 році очікується, що ринки Європи і США продовжать зазнавати стагнації, але продажі в Китаї, Росії, Індії, на Близькому Сході та у Південно-Східній Азії будуть бурхливо рости. Картина в 2008 році буде відрізнятися розмаїтістю, - повідомив він. - Однак у нас є стратегія технологій і продукції, а також просування бренда... Що допоможе нам продовжити рости, навіть якщо ринок, у цілому, буде стагнувати”.
Гон також повідомив, що його автомобілебудівний альянс працює разом з індійською "Mahindra and Mahindra Ltd". над створенням і виробництвом автомобіля, вартість якого буде нижче $3000. Вивід на ринок намічений на 2010-2011 роки. Більше того, він заприсягся, що машина буде відрізнятися високою паливною ефективністю та екологічністю. “Якщо ця робота увінчається успіхом, то ми запустимо проект у багатьох країнах, що розвиваються, де, на нашу думку, буде попит”, - сказав він.
Гон вже реалізує програму інвестицій у Китаї, Росії та Індії, тому що очікується, що продажі на ринках, що розвиваються, покажуть зростання на 20% в 2008 році. В 2009 році "Nissan" планує відкрити завод у Росії. Крім того, буде реалізований проект будівництва заводу вартістю $1,1 млрд. В Індії разом з компанією "Renault SA", що володіє 44% акціями "Nissan".
Високий попит на компактні позашляховики Qashqai і мікроавтобуси Livina допомогли підняти продажі "Nissan" по усім світі на 5,7% в 2007 році, довівши їхній загальний обсяг до 3,68 млн. одиниць. При цьому продажі в Китаї виросли на 26%, а в Росії буквально злетіли на 60%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас