Бразилія готова співпрацювати з Україною у виробництві біопалива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія готова співпрацювати з Україною у виробництві біопалива

Енергетика
113
Бразилія готова співпрацювати з Україною в сфері виробництва й використання біопалива.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ.
20 березня посол України Володимир Лакомов зустрівся з генеральним секретарем МЗС Бразилії Пінейро Гімараєсом.
У ході зустрічі бразильська сторона висловила готовність ввести спільні з українськими партнерами проекти в галузі виробництва й використання біопалива на основі бразильського досвіду й технологій, які використовуються у цій галузі провідними бразильськими підприємствами.
Також учасники зустрічі обговорили актуальні питання двосторонніх відносин, поглиблення співпраці в економічній і науково-технічній сферах, посилення координації діяльності представників двох держав у рамках міжнародних організацій, активізацію політичного діалогу між двома країнами на вищому рівні.
Учасники переговорів вказали на прогрес у реалізації спільних проектів на території Бразилії за участі українських підприємств і сучасних вітчизняних технологій, у першу чергу, спільного проекту по освоєнню космічного простору "Алкантара-Циклон-Спейс".
Як повідомляло агентство, у грудні 2006 року Кабінет Міністрів затвердив програму розвитку виробництва дизельного біопалива на 2007-2010 роки.
Відповідно до Програми, Україна планує до 2010 року побудувати не менш 20 заводів з виробництва біодизелю продуктивністю від 5 до 100 тис. тонн за рік і загальну потужність не менше 623 тис. тонн за рік.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас