Поки що у "Нафтогазу" погодились купувати газ тільки 40% промисловців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поки що у "Нафтогазу" погодились купувати газ тільки 40% промисловців

Енергетика
146
НАК "Нафтогаз України" за допомогою дочірньої компанії "Газ України" почала процедуру укладання договорів з 40% промислових споживачів на постачання палива з ресурсів імпортованого газу "Нафтогазом". Про це повідомила прес-служба НАК.
У зв'язку із цим, "Нафтогаз" звертається до інших промислових споживачів природного газу із пропозицією прискорити підписання договорів щодо постачання газом із ДК "Газ України" і провести передоплати за паливо в березні 2008 року.
Якщо ж оплати не будуть проведені за природний газ у березні поточного року, планові обсяги імпортованого природного газу, підтверджені з ресурсів НАК "Нафтогаз України", будуть анульовані.
Це буде означати, відзначає прес-служба, що промислове підприємство споживає природний газ без виділених обсягів, тобто безлімітно. Тому "Газ України" буде змушений вжити заходів з обмеження газопостачання такому підприємству, аж до повного його відключення.
При цьому в НАК відзначають, що за оперативними даними, промислові підприємства протягом 20 днів березня спожили без договорів близько 1,5 млрд куб. м природного газу.
"Проведення промисловими споживачами оплати природного газу в березні відповідно до умов укладених договорів дасть можливість ДК "Газ України" оформити у встановленому порядку фактично спожиті обсяги природного газу в березні. Також буде укладена додаткова угода щодо постачання газу у квітні", - говориться в повідомленні прес-служби.
Як повідомлялося, ДК "Газ України" почала укладання договорів на постачання природного газу для потреб промислових споживачів на березень поточного року.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас