За кордоном працюють близько 3 млн українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За кордоном працюють близько 3 млн українців

143
Близько 3 млн українських громадян працюють за кордоном, заявляють у представництві Міжнародної організації міграції в Україні.
За даними, оприлюдненими представництвом МОМ у п'ятницю на прес-конференції в Києві, близько 70% від загальної кількості українців, що працюють за кордоном, - чоловіки, які задіяні в будівельній сфері і мережі торгівлі. Домінуюча більшість жінок за кордоном працюють у сільському господарстві і як домашня прислуга. Близько 1 млн українців працюють у Росії, а ще близько 2 млн - у Польщі, Чехії, Італії, Португалії, Угорщині, Греції, Словаччині та Білорусії, свідчить статистика МОМ.
Найчастіше за кордон їдуть працювати жителі сільських районів і маленьких міст, а грошові перекази українців через кордон становлять від $5 до 7 млрд на рік.
Представництво МОМ також звертає увагу на широку поширеність шахрайських сценаріїв у сфері працевлаштування за кордоном і нагадує про існування з 2005 року центрів консультації мігрантів, які працюють у п'ятьох регіонах України і безкоштовно надають консультації людям, що планують виїзд за кордон.
За словами голови представництва МОМ в Україні Джефрі Лабовіца, легальних способів виїхати за кордон дуже мало (зокрема, це пілотний чеський проект для висококваліфікованих співробітників), а найпоширенішим нелегальним способом виїзду за кордон є одержання візи в туристичному агентстві та перебування в іншій країні довше зазначеного терміну.
Лабовіц також підкреслив, що збільшення обсягу нелегальної трудової міграції в цей час не спостерігається
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас