Світовий банк пропонує Україні економити на субсидіях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк пропонує Україні економити на субсидіях

96
Світовий банк оцінює економію України на субсидіях при вступі до Світової організації торгівлі (СОТ) на рівні 1,6% від ВВП.
Про це під час круглого столу на тему: "Вступ України до СОТ - платформа для українського прориву. Адаптаційні механізми входження до СОТ, переваги та виклики" заявив президент Українського національного комітету Міжнародного торговельної палати Володимир Щелкунов.
"За оцінками МВФ, Україна надає багато малоефективних субсидій підприємствам. При цьому рівень державних інвестицій в основний капітал дуже низький. Приклад - вугільна галузь, де держава покриває різницю між ціною вугілля і витратами на його виробництво. За оцінками Світового банку, на субсидіях можна заощадити 1,6% ВВП, у тому числі 0,6% ВВП - у вугільному секторі і 0,4% ВВП - у сільському господарстві", - сказав Щелкунов, слова якого наводить Ліга.
За його словами, адаптаційні механізми інтеграції вітчизняної економіки до СОТ повинні бути розроблені таким чином, щоб забезпечити підвищення конкурентноздатності і не створити для них комфортні тепличні умови, які не стимулюють розвиток.
"Крім урядової політики, для підвищення конкурентноздатності важливу роль відіграє будівництво коопераційних зв'язків між українськими та іноземними підприємствами. Для оптимізації механізмів співробітництва між підприємствами різних країн необхідно володіти інформацією щодо іноземних тендерів або проектів, знати культурні особливості та особливості ведення бізнесу в інших країнах", - відзначив Щелкунов.
Раніше Міжнародний валютний фонд заявив, що владі України необхідно "продовжувати протистояти значному тиску, спрямованому на підвищення витрат, особливо, у соціальній сфері, субсидіях".
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас