Буш їде в Київ, щоб лобіювати інтереси нафтових компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Буш їде в Київ, щоб лобіювати інтереси нафтових компаній

Енергетика
435
Крім підтримки вступу України в НАТО, метою візиту американського президента Джорджа Буша в Київ може стати лобіювання інтересів нафтових компаній, що спонсорували його на президентських виборах. Про це заявив депутат Тарас Чорновіл з Партії Регіонів.
"Природно, Буш їде в Україну з основною метою - лобіювати приєднання України до ПДЧ. Я не виключаю, що він також буде намагатися тиснути на лідерів опозиції в цьому питанні. Однак, потрібно пам'ятати, що Буш відходить від влади, і йому потрібно зробити фінальний крок, наприклад, в Україні, щоб допомогти своєму кандидатові на президентських виборах перемогти", - сказав він.
"Я навіть не виключаю ще однієї "детальки", хоча про неї ніхто не говорить. Наскільки відомо, клан Бушів замішаний на певних бізнес-інтересах. Колись в Україні була ідея проштовхнути інтереси однієї з нафтових компаній, що пов'язують із Бушем. Це одна із брудних нафтових компаній, що колись провалилася в Еквадорі, звідки її викинули, оскільки вона привела до загибелі багатьох місцевих жителів, і ця компанія під час прем'єрства Ющенка спробувала пробратися в Україну, але це вдалося зупинити. Ця компанія спонсорувала Буша", - стверджує Чорновіл.
"І в мене є приховане відчуття, що Буш, крім всіх офіційних заяв, спробує на своєму фініші посприяти певним бізнес-інтересам, можливо, цієї компанії в Україні. Я боюся, що компанія, яку не пустили в Південну Америку, буде заведена руками Буша в Україну", - сказав представник Партії Регіонів.
Тим часом, у Блоці Юлії Тимошенко відомості про лобіювання Бушем інтересів нафтових компаній категорично спростовують.
"Такі заяви опозиції про те, що Буш буде лобіювати свої бізнес-інтереси в Україні - це хворобливі психологічні уявлення. За цією логікою, можна було б сказати, що Буш їде в Україну, щоб балотуватися в Україні на наступних президентських виборах замість Віктора Ющенка. Важко собі це уявити. Це не більше, ніж хворобливе уявлення когось", - заявив депутат від БЮТ Володимир Яворівський.
"Думаю, що Буш їде в першу чергу прощатися зі своїм президентством, щоб подати певний сигнал, як кожен політик, що йде з арени. Зважаючи на те, що Україна - це велика частина світу, тому приїзд Буша потрібний для того, щоб подати сигнал світовому співтовариству. Щоб Буш, ідучи з арени, ішов не під стукіт своїх черевиків, а під оплески в тому числі й України", - вважає Яворівський.
Нагадаємо, що за даними Washington ProFile, нинішні президент, віце-президент і міністр торгівлі США прийшли до влади з енергетичного бізнесу. 14 з 25 найбільших спонсорів виборчої компанії президента Джорджа Буша - нафтові компанії
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас