Світові ціни на газ впадуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на газ впадуть

Енергетика
603
Ціни на газ близькі до рекордного рівня двох років, і темпи їхнього збільшення за два роки обганяють збільшення цін на нафту.
Однак багато спостерігачів прогнозують, що в найближчі місяці газ відчутно подешевшає, тому що на ринок прийдуть нові поставки після того, як видобуток газу роками залишався на незмінному рівні.
Ціна газу 20 березня становила $9,065 за млн. британських термальних одиниць, а тижнем раніше переступала поріг $10, тому що інвестори, стурбовані станом американської економіки, до останніх днів вкладали гроші в сировину. Ціни на газ із початку року виросли приблизно на 30%, тобто перебувають на найвищому рівні з тих пір, як урагани Катріна і Рита близько трьох років тому обрушилися на газові родовища Мексиканської затоки.
У США газ забезпечує приблизно одну п'яту потреб країни в електроенергії, на його частку припадає опалення приблизно половини житлових приміщень, він також є важливим інгредієнтом виробництва пластмас і добрив. Попит на газ постійно росте, тому що цей вид палива чистіший, ніж вугілля.
Аналітики говорять про цілу низку факторів, що впливають на зростання цін на газ, крім високих цін на всі сировинні товари. У число цих факторів входять незвично холодна зима в США, падіння видобутку газу в Канаді і зростаючий попит на нафту з боку спекулятивних інвесторів, що прагнуть до надійного вкладення коштів
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас