Рада має намір збільшити штраф за водіння в нетверезому стані в 5 разів до 1360-2550 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада має намір збільшити штраф за водіння в нетверезому стані в 5 разів до 1360-2550 гривень

267
Верховна Рада має намір збільшити штраф за водіння транспортним засобом у нетверезому стані від п'ятнадцяти-двадцяти до вісімдесяти-ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1360-2550 гривень).
За прийняття за основу законопроекту № 1061-5 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів з вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" проголосував 241 депутат, при 226 необхідних.
У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що його завданням є підвищення ефективності роботи співробітників підрозділів Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ і судів щодо розгляду справ про порушення правил дорожнього руху.
Прийнявши законопроект, Рада внесе зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, Земельний і Бюджетний кодекси й закони "Про міліцію", "Про дорожній рух", "Про рекламу", "Про перевезення вантажів", "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".
Рада встановить штраф за проїзд на заборонний сигнал світлофора на рівні 170-204 гривень.
Після прийняття закону за більшість стягнень за порушення будуть накладатися працівниками ДАІ, які мають спеціальні звання: інспекторами й начальниками підрозділів.
Разом з тим, право визначати покарання за грубі системні порушення правил дорожнього руху буде надано судам.
Крім цього, парламент уведе механізм контролю за системними порушеннями правил шляхом нарахування штрафних балів.
У разі порушення правил руху водієм, сума нарахованих балів якого досягне 30, його в судовому порядку буде позбавлено права водіння (при цьому штрафні бали погашаються).
Облік нарахованих штрафних балів буде вестися спеціальною автоматизованою системою, створеною в ДАІ.
Також, після прийняття закону, Рада введе використання приладів автоматичної фото- і відеофіксації правопорушень для формування повноцінної бази доказів порушення правил дорожнього руху.
Як повідомляло агентство, 11 січня Президент Віктор Ющенко запропонував Раді збільшити штраф за водіння транспортним засобом у нетверезому стані від п'ятнадцяти-двадцяти до вісімдесяти-ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас