Янукович негативно оцінив перші 100 днів діяльності уряду Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович негативно оцінив перші 100 днів діяльності уряду Тимошенко

Казна та Політика
155
Підсумки роботи уряду Тимошенко за 100 днів слід розглядати як негативні.
Про це заявив сьогодні керівник Партії регіонів Віктор Янукович, виступаючи на засіданні опозиційного уряду.
"Позитиву за великим рахунком, ми не бачимо, є один негатив", - заявив політик. Він підкреслив також, що незрозуміло, чому досі не внесений на розгляд парламенту проект зміни до держбюджету. "Незрозуміло також, чому уряд не розглядає програму "Український прорив", напевно, тому що соромно її розглядати. Ще на початку року це можна було робити, а зараз, коли інфляція 5,7% за 2 місяці, найбільша за 8 років, коли ціни ростуть щодня в результаті популістської політики, говорити про якийсь прорив просто смішно", - заявив Янукович.
Говорячи про зовнішню політику нового уряду він відзначив, що дії Кабміну у цьому напрямі виглядають суперечливими та хаотичними. На його думку, це пояснюється тим, що зовнішня політика України зараз проводиться окремими особами, які переслідують свої власні цілі. "При цьому спостерігається безвідповідальність за такі дії", - сказав він.
Як приклад Янукович навів ситуацію з направленням на адресу генсека НАТО звернення про приєднання України до ПДЧ. "Незрозуміло, навіщо було запевняти учасників Бухарестського саміту, що в Україні немає суперечностей з даного питання", - сказав він. На думку Януковича, подібні дії показують зневагу громадською думкою українців.
Крім того, лідер Партії регіонів підкреслив, що не було необхідності надсилати до секретаріату НАТО другого листа про приєднання до ПДЧ, оскільки свою позицію з цього питання Президент України і прем'єр-міністр вже висловили в першому листі.
Також Віктор Янукович розкритикував уряд за погіршення відносин з Росією та іншими країнами СНД. Зокрема, він відзначив, що позиція України по Косово, а також заява прем'єр-міністра Юлії Тимошенко відносно будівництво газопроводу з Середньої Азії до України "не додає пошани Україні".
При цьому він розкритикував домовленості про постачання газу, досягнуті на переговорах з російською стороною. 2005 р. нічому не навчив владу, не навчив, що гратися з Росією небезпечно, відзначив він. На думку Януковича, газові переговори були непрофесійними, непрозорими та неузгодженими, крім того, газові питання практично непідконтрольні парламенту.
Коментуючи ситуацію навколо співпраці України з СОТ, Янукович відзначив, що уряд не робить жодних заходів з адаптації українського виробника до умов СОТ. Особливо, за його словами, страждають сільськогосподарські виробники. На переконання Януковича, це робиться спеціально "для підтримки транснаціональних компаній".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас