ВР скасувала закон про держзакупівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР скасувала закон про держзакупівлі

Казна та Політика
608
Верховна Рада скасувала закон про держзакупівлі. За таке рішення проголосувало 440 народних депутатів. Законом визначено визнати Закон України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" такий, що втратив чинність, а також доручити Кабінету Міністрів України забезпечити тимчасове врегулювання процедур закупівель та підготувати відповідний законопроект.
Раніше прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко звернулася до Верховної Ради з проханням сьогодні невідкладно скасувати закон "Про тендерні закупівлі" і ліквідовувати Тендерну палату України.
На переконання Тимошенко, ліквідація Тендерної палати дозволить уникнути політичних спекуляцій і нормалізує ситуацію у сфері державних закупівель.
Прем'єр також заявила про те, що фракція БЮТ не піде з сесійної зали ВР, доки закон про державні закупівлі, що передбачає існування Тендерної палати, не буде скасований. "Наша фракція сьогодні не піде з сесійного залу, доки ми не скасуємо закон про тендерні закупівлі і тендерну палату", - підкреслила вона.
Необхідно відзначити, що голова ВР Арсеній Яценюк сьогодні пообіцяв винести на голосування постанову про скасування результатів голосування в першому читанні законопроекту про державні закупівлі, якщо після підготовки документу до другого читання в ньому залишаться норми про Тендерну палату.
У свою чергу голова правління ТПУ Володимир Лаба раніше заявляв, що діяльність очолюваного ним органу є відкритою, прозорою і в межах правового поля. При цьому він відзначав, що сьогодні в Україні штучно створюється проблемна ситуація навколо діяльності Палати тими особами, які причетні до операцій з державними коштами у сфері закупівель, причиною чого є якраз викриття ТПУ посадових осіб, які лобіюють інтереси комерційних структур і зловживають службовим становищем.
Нагадаємо, 7 березня в парламенті був зареєстрований проект постанови "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для розслідування зловживань Тендерною палатою України під час здійснення процедур державних закупівель і лобіювання народними депутатами України Ткаченком та Яценком у парламенті інтересів цієї організації". Проект постанови був внесений на розгляд народними депутатами від НУ-НС Михайлом Полянчичем і Миколою Кульчинським.
А 31 січня ц.р. Президент України Віктор Ющенко заявив про необхідність ліквідовувати Тендерну палату України, яка контролює сферу державних закупівель.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас