Почався демонтаж наземної частини ТРЦ "Троїцький" в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Почався демонтаж наземної частини ТРЦ "Троїцький" в Києві

Нерухомість
270
На площі перед Національним спортивним комплексом (НСК) "Олімпійський" у Києві почалися роботи з демонтажу наземної частини недобудованого будинку торгово-розважального центру (ТРЦ) "Троїцький".
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" у четвер, роботи з демонтажу ведуться поки одним краном.
Перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко перед початком робіт повідомив, що перед цим зустрівся із власником ТОВ "Юджин" Вадимом Новинським. За його словами, на зустрічі були ще раз погоджені всі питання щодо демонтажу недобудованого будинку ТРЦ "Троїцький".
Голубченко підкреслив, що "все йде так, як було заплановано".
"Хоча, на мій погляд, було б послідовніше зносити після того, як буде розроблений і затверджений проект. Але, у зв'язку з тим, що до цього питання підігрітий інтерес, ми показуємо, що не шукаємо шляхи залишити цей об'єкт на місці", - відзначив перший віце-мер.
Він нагадав, що роботи з демонтажу наземної частини ТРЦ "Троїцький" будуть завершені до 1 липня.
Голубченко ще раз підкреслив, що Київська міськдержадміністрація діє у відповідності з усіма домовленостями, які досягнуті з ТОВ "Юджин".
Він також повідомив, що вартість робіт з демонтажу буде оплачена ТОВ "Юджин" і надалі ця сума буде включена в загальну вартість компенсації за знесення будинку.
За словами Голубченка, Київська міськадміністрація запропонувала ТОВ "Юджин" як компенсацію розглянути три земельні ділянки, однак попередньо жодна із цих ділянок ТОВ "Юджин" поки не підійшла.
Він також повідомив, що мерія має намір запропонувати ТОВ "Юджин" земельну ділянку в районі ВДНГ, при цьому не виключено, що ТОВ "Юджин" буде будувати новий стадіон разом з інфраструктурою, зокрема, готелем.
У той же час директор ТОВ "Юджин" Олександр Шубін повідомив, що крім трьох запропонованих їм земельних ділянок, які їм не підійшли, Київська міськдержадміністрація більше не пропонувала ніяких ділянок.
Він також повідомив, що ТОВ "Юджин" розгляне можливість будівництва стадіону в районі ВДНГ, якщо це буде вигідно з економічної точки зору.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів 7 лютого підписав з інвестором, що вів будівництво торгово-розважального центру, - ТОВ "Юджин" - меморандум, відповідно до якого наземна частина недобудованого ТРЦ "Троїцький" поблизу НСК "Олімпійський" буде демонтована протягом першого півріччя 2008 року.
Раніше голова УЄФА Мішель Платіні і комісар ФІФА Герхард Капл письмово повідомили Україну, що НСК "Олімпійський" за результатами інспекції фахівців ФІФА та УЄФА не зможе приймати футбольні матчі Євро-2012 через будівництво поруч ТРЦ "Троїцький", оскільки він у два рази обмежує місткість стадіону.
Указом від 31 серпня 2007 року президент України Віктор Ющенко заборонив будівництво на Троїцькій площі поблизу "Олімпійського" у Києві.
НСК "Олімпійський" - одна з основних спортивних арен під час проведення матчів Євро-2012.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас