Індекс випереджальних економічних показників США падав у лютому 5-й місяць підряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс випереджальних економічних показників США падав у лютому 5-й місяць підряд

Фондовий ринок
205
Індекс випереджальних економічних показників США, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, у лютому знизився на 0,3%, що збіглося з очікуваннями аналітиків, повідомило агентство Bloomberg.
Таким чином, індикатор зменшується вже п'ятий місяць підряд.
Згідно з переглянутими даними, у січні індекс знизився на 0,4%, а не на 0,1%, як повідомлялося раніше.
Негативний вплив на показник минулого місяця зробило скорочення числа дозволів на будівництво, падіння фондових ринків, погіршення споживчої довіри і збільшення числа заявок на допомогу з безробіття.
Федеральна резервна система (ФРС) США у вівторок знизила базову процентну ставку на 0,75 процентного пункту, з 3% до 2,25%. У заяві, розповсюдженій за підсумками засідання, керівництво Центробанку відзначило збереження ризиків подальшого ослаблення темпів економічного зростання, незважаючи на всі початі дії.
"Рецесія неминуча, - вважає економіст Moody's Economy.com Раян Світ, - виробнича активність слабшає, споживчі витрати зменшуються, а проблеми, пов'язані із кризою в кредитній сфері - зростають".
Індекс Conference Board показує очікуваний розвиток економіки країни в найближчі 3-6 місяців. Він розраховується на основі 10 основних економічних показників, 7 з яких відомі ще до публікації індикатора.
П'ять із десяти показників, що входять в індекс, знизилися в лютому.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас