На шляху ратифікації протоколу СОТ виникла комуністична перешкода — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На шляху ратифікації протоколу СОТ виникла комуністична перешкода

Казна та Політика
320
На наступному пленарному тижні Верховна Рада може приступити до ратифікації протоколу про вступ України до Світової організації торгівлі.
Про це заявила народний депутат від фракції НУ-НС, заступник голови парламентського Комітету з питань промислової та регуляторної політики і підприємництва Ксенія Ляпіна, повідомляється на офіційному сайті блоку “Наша Україна - Народна самооборона”.
“Ми будемо працювати над тим, щоб на наступному парламентському тижні ми могли приступити до ратифікації цього протоколу”, - сказав депутат. (Наступний пленарний тиждень у ВР буде 1-4 квітня).
При цьому Ляпіна відзначила, що в процесі ратифікації документа можуть виникнути деякі труднощі.
“Текст протоколу повинен бути розглянутий хоча б на одному із профільних комітетів, зокрема, на засіданні парламентського Комітету з питань економічної політики. Тут виникає перешкода, оскільки комітет очолює комуніст (Олександр Ткаченко), що ніколи не підтримував вступ України до СОТ. Тому навряд чи буде бажання профільного комітету в особі його керівництва швидко просувати розгляд цього питання у Верховній Раді”, - підкреслила Ляпіна.
Вона також додала, що Мін'юст повинен надати Верховній Раді правильно перекладений текст протоколу. Сьогодні ми маємо проблему, коли термінологічно неправильний переклад породжує неправильне трактування. Угода, що буде парафувати ВР, набуває чинності закону, і ми не маємо права помилитися в жодній комі і в жодному терміні”, - відзначив депутат.
Як повідомляв УНІАН, 5 лютого в Женеві Президент України Віктор Ющенко і Генеральний директор СОТ Паскаль Ламі підписали протокол про вступ України до СОТ. Україна повинна ратифікувати протокол про вступ до СОТ до 4 липня 2008 року
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас