Долар виріс до євро до тижневого максимуму на фоні падіння цін на сировину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар виріс до євро до тижневого максимуму на фоні падіння цін на сировину

Валюта
1231
Долар виріс до євро до тижневого максимуму під час торгів у четвер у зв'язку з падінням цін на сировину, викликаним припущеннями про скорочення попиту, повідомило агентство Bloomberg.
До 14:53 курс долара до євро піднявся до $1,5438 - максимальної позначки з 12 березня - з $1,5626 на закриття торгів у Нью-Йорку в середу.
Доларовий індекс, що торгується на ICE Futures і відслідковує курс долара до валют шести основних торговельних партнерів США, піднявся до 72,441 пункту з 72,144 у середу.
На торгах 20 березня ціна на нафту впала нижче $100 за барель уперше з 5 березня. Вартість міді скоротилася за два дні на максимальне значення за сім місяців. Золото подешевшало на 12% з рекордних $1032,70 за унцію.
"Основною причиною є закриття довгих позицій по сировині, особливо по нафті, - говорить аналітик Bank of Tokyo - Mitsubishi UFJ Лі Хардмен. - Це робить на долар позитивний вплив".
Індекс промислового виробництва та послуг єврозони, що розраховує Royal Bank of Scotland, опустився в березні, за попередньою оцінкою, до 51,9 пункту з 52,8, тоді як економісти очікували зниження до 52,4 пункти.
Крім того, ослабленню євро сприяла заява банку Credit Suisse про те, що він може одержати збиток у першому кварталі через списання вартості активів.
У середу члени ради Європейського центрального банку Ів Мерш і Гі Каден заявили, що нестабільність на фінансових ринках, викликана падінням на американському ринку житла, позначається на економіці єврозони.
"Криза у фінансовому секторі США більш глибока і протриває, імовірно, довше, ніж передбачалося спочатку", - вважає Каден. За словами Мерша, Європа навряд чи зможе уникнути наслідків цієї кризи
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас