Приберіть себе з "Однокласників", якщо задумали не повернути банку кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приберіть себе з "Однокласників", якщо задумали не повернути банку кредит

Кредит&Депозит
1542
Сьогодні-завтра аудиторія популярної соціальної мережі "Однокласники" може досягти 11 млн. чоловік. Але якщо ви задумали не повернути банку кредит, будьте обережні з подібними мережами. Днями друг розповів, чим небезпечне занадто вільне спілкування в інтернеті.
Знайомий аудитор консультував агентів з бюро кредитної безпеки, що стягували заборгованості із клієнтів двох відомих на ринку кредитування банків. Позичальники вказали в паспорті місце прописки, але не проживання. І виходило - шукай вітра в полі. Тоді аудитор навів агентів на комунікаційні сервіси - www.moikrug.ru, www.odnoklassniki.ru, www.mamba.ru, www.vkontakte.ru. Ті (від імені, зрозуміло, довгоногої блондинки) розмістили на всіх сайтах знайомств її анкету та фото і почали шукати - друзів за інтересами, знайомства, однокласників.
І знайшли. Саме на www.odnoklassniki.ru, набравши прізвище, ім'я та по батькові боржника, одержали список з 11 чоловік, яких почали обробляти за допомогою віртуальної блондинки. Клюнули всі 11, але агентів зацікавили тільки троє. Блондинка придумала легенду, що вона подруга подруги його однокурсниці - благо облік гостей на сайті дозволяє цю казку зробити максимально правдоподібною. Дівчина виставила своє фото в якості гостя на особистій сторінці боржника. І включилася в кокетливу переписку з ним, одержавши від нього адресу службової електронної пошти. Витримавши для пристойності паузу, вона попросила в нещасного номер мобільного телефону, і він його дав відразу. Далі лише справою розвідувальної техніки було довідатися адресу проживання боржника, що так і не зустрівся із блондинкою.
Я спробував звернутися до представників українських колекторських фірм, але вони всі як один виявилися на нараді. Тоді я розіслав питання в українські банки, і у відповідь одержав кокетливі відповіді в дусі: "Ми до таких методів ще не вдавалися і дуже сподіваємося, що не прийдеться" або "Це потрібно звертатися до фінустанов, які займаються розстрочкою і мають боржників".
Лише заступник начальника управління проблемних активів Укргазбанку Станіслав Шепель визнав саму можливість використання пошуку боржників через інтернет. "Такі сайти - це накопичувачі актуальної інформації на добровільній основі, що особи вносять самі про себе. Обмежень на користування даними ресурсами нема", - сказав він.
Я не підтримую невиконання зобов'язань. Але ж випадки бувають різні, а збирачі боргів - не найприємніші в спілкуванні люди. Тому, якщо ви випадково прострочили кредит і поки не знаєте, як його віддавати, приберіть свої дані з подібних сайтів.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас