Перспективи економіки США все ще лякають інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перспективи економіки США все ще лякають інвесторів

Казна та Політика
251
Американські фондові ринки в п'ятницю закрилися різнонаправлено через тривожні звіти про стан американської економіки.
За підсумками торгів індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average упав на 28,77 пункту, або на 0,2%, до 12348,21 пункту. "Високотехнологічний" Nasdaq Composite скоротився на 10,74 пункту, або на 0,5%, і закрився на позначці 2321,80 пункту. Індекс широкого ринку S&P 500 закрився зі зростанням на 1,13 пункту, або на 0,1%, на позначці 1349,99 пункту.
За минулий тиждень індекс Dow Jones Industrial Average виріс на 1,4%, індекс широкого ринку S&P 500 зміцнився на 1,4%, а високотехнологічний Nasdaq Composite піднявся на 0,7%.
Звіти про стан американської економіки, опубліковані в п'ятницю, підсилили тривожні настрої інвесторів. Як повідомив у п'ятницю Федеральний резервний банк Нью-Йорка, індекс ділових умов у виробничому секторі Нью-Йорка і північно-східного регіону США, Empire State Manufacturing Index, у лютому різко знизився до -11,72 у порівнянні з 9,03 у січні. Економісти, опитані Reuters, прогнозували зниження індексу до 6,0.
Не порадували інвесторів і дані про рівень споживчої впевненості в США. Лютневе значення індексу споживчої впевненості, що розраховується університетом Мічигану, упало до 69,6 у порівнянні з 78,4 у січні. Економісти очікували, що індекс у лютому скоротиться до 74,0.
Ще одним негативним фактором стала заява колишнього голови ФРС США Алана Грінспена (Alan Greenspan), який вважає, що економіка США стоїть на грані рецесії, оскільки зниження вартості будинків обмежує споживчі можливості громадян. Грінспен зробив такий прогноз під час свого виступу перед топ-менеджерами енергетичної галузі в рамках щорічної конференції Cambridge Energy Research Associates.
Новини корпоративного сектора тільки погіршили ситуацію на біржах США. Компанія Best Buy Co. (BBY), що займається роздрібними продажами побутової електроніки, знизила прогноз прибутку на 2008 р. у зв'язку з досить низькими січневими показниками. Акції Best Buy упали на $1,15, або на 2,5%, до $44,62.
На такому тлі американські фондові індекси знижувалися під час торговельної сесії, і індексові S&P 500 вдалося вибратися в позитивну територію тільки в останні хвилини торгів. Причиною розвороту стали повідомлення про те, що компанія Bear Stearns Cos. (BSC) може стати об'єктом поглинання за ціною $98 за акцію. Акції Bear Stearns злетіли на 5,5% до $82,79, підтягши за собою папери й інших фінансових компаній.
У цілому, на Нью-Йоркській фондовій біржі, NYSE, число акцій, що впали, перевищило число акцій, що виросли, у співвідношенні 3 до 2. Співвідношення акцій на електронному майданчику Nasdaq дорівнювало 3 до 2. Обороти на NYSE були високими - 1,5 млрд. акцій. На електронному майданчику Nasdaq обороти склали майже 2,3 млрд. акцій
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас