Чоловіки і жінки інвестують по-різному — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чоловіки і жінки інвестують по-різному

23644
Якщо чоловіки часто сваряться через те, як інвестувати сімейні заощадження, на це є вагома причина - у чоловіків і жінок принципово різні інвестиційні стилі, пише Wall Street Journal.
Аналітики виявили дві істотні різниці в інвестиційній поведінці різних статей. По-перше, жінки торгують менше, ніж чоловіки. По-друге, чоловіки не тільки тримають більш товсті портфелі акцій, але й схильні до більш ризикованих інвестиційних стратегій.
Дослідження, проведене професорами фінансів Бредом Барбером і Теренсом Одіном показало, що текучість чоловічих портфелів на 45% за рік вища від жіночих. Автори дослідження пов'язують це із чоловічою самовпевненістю. За неї доводиться розплачуватися: участь чоловіків у торгах знижує вартість їх портфелів на 2,65% за рік, тоді як у жінок цей показник дорівнює 1,72%.
Це не означає, що результати чоловіків у цілому гірші. Завдяки більш активній оборотності їхніх акцій, чоловічі портфелі можуть приносити більший дохід, навіть при слабких показниках частини акцій.
Жінки обирають менш дохідні, але більш надійні інвестиції, віддаючи перевагу облігаціям перед акціями. Можна припускати, що, здобуваючи більше знань про інвестиції, жінки легше йдуть на ризик. Однак автори нового дослідження про американських фондових менеджерів, аспірантка Олександра Ніссен і професор економіки Стефан Руенці з Університету Кельна, відзначають, що різниця статей бере своє.
Вони встановили, що жінки-менеджери менше торгують, уникають ризику та проявляють більше послідовності у своєму інвестиційному стилі. Цікаво, що вони також одержують від інвесторів набагато менше нової готівки, незважаючи на те, що роблять прибутки, у середньому порівнянні із прибутками, які роблять менеджери-чоловіки.
На думку аналітиків, інвестори можуть перемогти свої інстинкти та перейняти краще зі стилів один одного. Дослідники рекомендують чоловікам, які схильні торгувати занадто активно, почекати тиждень, перш ніж уживати заходів, пов'язаних з їх новими інвестиційними ідеями. Вони також можуть установити самим собі річну квоту на торгівлю, або радитися із дружиною або подругою, перш ніж вкотре змінювати склад портфеля.
Для жінок особливо важлива інвестиційна освіта, що допоможе їм ризикувати. Їм дослідники рекомендують регулярно читати в пресі розділи, присвячені бізнесу та особистим фінансам.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас