Американські фондові індекси продовжили підйом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські фондові індекси продовжили підйом

Фондовий ринок
241
Американські фондові індекси у вівторок знову закрилися з гарним зростанням завдяки надії на зниження процентної ставки по федеральних фондах за результатами засідання Комітету з операціям на відкритому ринку.
За підсумками торгів індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average злетів на 96,41 пункту, або на 0,8%, до 12480,30 пункту. "Високотехнологічний" Nasdaq Composite зміцнився на 8,15 пункту, або на 0,4%, і закрився на позначці 2358,06 пункту. Індекс широкого ринку S&P 500 закрився зі зростанням на 8,34 пункту, або на 0,6%, на позначці 1362,30 пункту.
З найбільш важливих факторів, що визначили зростання на американських біржах, виділяється гарний звіт про збільшення замовлень на товари тривалого користування в США та очікування зниження процентної ставки по федеральних фондах.
Як повідомило міністерство торгівлі США, число замовлень на товари тривалого користування в грудні 2007 року різко виросло на 5,2% у порівнянні з показником у листопаді. За прогнозами аналітиків, зростання повинне було скласти всього 1,6% у порівнянні з листопадом.
Позитивні дані про збільшення замовлень на товари тривалого користування, проте, не знизили впевненість інвесторів щодо зниження процентної ставки, тому що інші макроекономічні показники свідчать про уповільнення темпів зростання американської економіки. За даними приватної науково-дослідний організації Conference Board, індекс споживчої впевненості в США в січні впав до 87,9 пункту. А ціни на житлові будинки в США обвалилися на рекордні 8,4% у листопаді відповідно до індексу Standard & Poor's/Case-Shiller 10-city composite home price. Це стало найбільш значним падінням у річному вираженні після встановлення рекордного падіння на 6,7% у жовтні. Листопад став 11-им місяцем підряд, коли ціни на житлову нерухомість знижувалися.
Оптимізм інвесторів підтримується і квартальною звітністю компаній нефінансового сектора. Багато великих компаній публікують результати, які набагато перевершують прогнози експертів. До них належать Valero Energy Co., найбільша нафтопереробна компанія в США, що у минулому кварталі дістала прибуток у розмірі $1,02 на акцію, тоді як експерти очікували всього $0,59 на акцію.
Порадувала інвесторів і компанія Lexmark, прибуток якої також перевершив всі прогнози. Завдяки цьому акції компанії у вівторок злетіли на 15%.
За даними Bloomberg, квартальні прибутки 155 компаній нефінансового сектора, акції яких входять у розрахункову базу індексу S&P 500, за підсумками минулого кварталу злетіли в середньому на 20%.
У цілому, на Нью-Йоркській фондовій біржі, NYSE, число акцій, що виросли, перевищило число акцій, що впали, у співвідношенні 2 до 1. Співвідношення акцій на електронному майданчику Nasdaq дорівнювало 8 до 5. Обороти на NYSE були високими - 1,6 млрд. акцій. На електронному майданчику Nasdaq обороти склали 2,2 млрд. акцій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас