Верховний суд взявся за рейдерство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний суд взявся за рейдерство

Кримінал
272
Верховний суд узявся за рейдерів. Верховний суд повідомив, що розробив рекомендації для судів, що стосуються забезпечення законності при вирішенні корпоративних суперечок і посилення боротьби з рейдерством, - пише Комерсант-Україна.
Особлива увага приділена проблемам, пов'язаним із забезпеченням позовів, внесенню пропозицій, що запобігають маніпуляції, а також вирішенню суперечок про визнання недійсними загальних зборів товариств.
Верховний суд України (ВР) проаналізував близько 600 судових рішень у сфері корпоративного права та розробив правові позиції щодо правильного застосування судами корпоративного законодавства.
На основі цих узагальнень буде розроблений проект постанови пленуму ВР, у якому судам будуть дані роз'яснення по ключових питаннях судової практики розгляду корпоративних суперечок.
Крім того, планується внести зміни в законодавство, що визначає підсудність справ з питань приватизації та корпоративних суперечок.
Особливу увагу ВР приділив вирішенню суперечок про визнання недійсними рішень загальних зборів товариства, а також застосуванню судами заходів із забезпечення позову. "Такі заходи на сьогодні є основним знаряддям рейдерських захоплень", - говориться в повідомленні ВР.
На думку юристів, це значно скоротить число рейдерських атак, однак не зможе їх викорінити.
За даними Українського союзу промисловців і підприємців з питань корпоративної безпеки, у країні діють від 30 до 50 рейдерських груп.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас