Економісти: Україні загрожує нестача зовнішнього фінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економісти: Україні загрожує нестача зовнішнього фінансування

Казна та Політика
311
Нестача зовнішнього фінансування і падіння цін на продукцію металургійних підприємств найбільше загрожують Україні внаслідок світової економічної кризи.
До такого висновку прийшли провідні експерти в сфері економіки.
"Економіки країн Центрально-Східної Європи, а також СНД будуть відчувати вплив глобальних проблем у двох формах: більш висока вартість залучення ресурсів і низький попит на продукцію експортних галузей", - стверджує Катерина Малофеєва, головний економіст з Росії і СНД аналітичного управління інвестиційного банку "Ренесанс Капітал".
На думку експерта, найбільшою мірою криза позначиться на українській банківській системі, що буде демонструвати більш низькі темпи зростання і буде змушена застосувати більш високу операційну маржу.
"Переоцінка ризиків на світових ринках на тлі більшої залежності від зовнішнього фінансування, а також підвищення ставок на внутрішніх ринках може призвести до помірного дефіциту кредитних ресурсів", - вважає Ганс Гольцхакер, головний економіст Austria Creditanstalt (UniCredit Group).
Не відкидає він впливу кризи і на світові ціни на сталь: "В Україні, крім банківського сектора, вплив кризи на світових ринках може позначитися, хоч і з меншою ймовірністю, на сталеливарній промисловості".
"Основний ризик для України перебуває в погіршенні перспектив припливу капіталів", - вважає і Валерій Гладкий, генеральний директор аналітичного центру "Бюро економічних і соціальних технологій".
Зниження дисконтних ставок у США, на думку експерта, не зробить істотного впливу на зниження вартості позикових коштів. "Зазнані великими інвестиційними банками збитки від операцій на американському іпотечному ринку змушують їх урізати бюджети інвестування на більш ризиковані ринки країн, що розвиваються,", - констатує Гладкий.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас