Шахрайство трейдера може коштувати Societe Generale 50 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахрайство трейдера може коштувати Societe Generale 50 млрд євро

Казна та Політика
619
Французький банк Societe Generale повідомив у неділю, що збитки від виявленого на минулих вихідних шахрайства одного із трейдерів може досягти приблизно 50 млрд євро (73,26 млрд дол.), - повідомляє Reuters.
У заяві Societe Generale говориться, що банк у період з 21-23 січня закрив всі позиції, відкриті трейдером за несприятливих умов на ринку.
Уперше "незвичайні" торговельні позиції були виявлені 18 січня ц.р. Проведене 18-20 січня розслідування дій трейдера показало, що він "проводив фіктивні операції". Поліція повідомила, що затримала і проводить допит 31-річного Джерома Кервеля, що обіймав посаду молодшого трейдера в другому за розміром банку у Франції.
Societe Generale як і раніше офіційно не називає імені винуватця, хоча прізвище Кервеля стало відоме вже через кілька годин після офіційного оголошення про факт шахрайства в четвер, а пізніше вірогідність цієї інформації підтвердили джерела усередині банку.
Нагадаємо, Societe Generale офіційно заявив про факт шахрайства 24 січня ц.р. Однак тоді розмір збитку оцінювався на порядок меншою сумою - 4,9 млрд. євро. Крім того, у той же день банк повідомив про те, що спише активи на суму 2,05 млрд євро у зв'язку із кризою на кредитному ринку і має намір також залучити 5,5 млрд євро для зміцнення балансу.
Новина про шахрайство в Societe Generale була вкрай негативно сприйнята на європейському фондовому ринку - за день 24 січня котирування акцій банку впали на 4,1%. При цьому необхідно відзначити, що акції Societe Generale до скандалу пережили два падіння. Так, на фондових торгах 18 січня котирування знизилися на 8,2%, а 21 січня - на 8%.
Як повідомлялося, чистий прибуток Societe Generale в III кварталі 2007 р. знизився на 11,5% у порівнянні з тим же періодом 2006 р. і склав 1,12 млрд євро, а виторг збільшився на 2,1% - до 5,38 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас