Одеса просить не допустити приватизацію Одеського припортового заводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеса просить не допустити приватизацію Одеського припортового заводу

Фондовий ринок
325
Одеса просить Президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, Верховну Раду й Раду національної безпеки й оборони не допустити приватизацію Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область) і провести його екологічну експертизу.
Рішення про прийняття звернення 22 січня прийняли депутати Одеської міської ради в ході сесії.
Ініціатор звернення - фракція Партії регіонів, представник якої Олексій Гончаренко зачитав звернення у ході сесії.
В зверненні міститься прохання про те, щоб розглянути питання доцільності продажу заводу й способів проведення приватизації, а також замовити екологічну експертизу підприємства й до її закінчення призупинити всі дії з приватизації заводу.
В зверненні сказано, що завод - екологічно небезпечне підприємство через велику кількість аміаку (120 тис. тонн) і близького розташування до Одеси (40 км).
У ньому сказано, що приватизація підприємства може мати негативні наслідки для Одеси й України з погляду екології, тому що до складу заводу входить цех перевантаження аміаку (120 тис. кубометрів), внесений до державного реєстру об'єктів підвищеної небезпечності.
Як повідомляло агентство, у середу Кабмін має намір розглянути умови приватизації Одеського припортового заводу й зміни до законодавства про приватизацію.
У серпні 2007 року Фонд державного майна виставив на конкурс 99,5% ОПЗ.
У вересні 2007 Ющенко призупинив затверджені Кабміном умови конкурсу з приватизації ОПЗ й 15 жовтня ФДМУ скасував конкурс.
У грудні 2007 Кабінет Міністрів затвердив список з 26 об'єктів першочергової приватизації на 2008 рік.
До переліку, зокрема, включено державний пакет з 99,57% акцій Одеського припортового заводу за номінальною вартістю 795,1 млн. гривень.
Одеський припортовий завод - 2-й за величиною виробник аміаку й карбаміду в Україні.
Завод спеціалізується на виробництві аміаку й карбаміду, перевантаженні хімічної продукції, що надходить із країн СНД на експорт.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас