Ціна на нафту буде рости до 2016 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на нафту буде рости до 2016 року

Енергетика
193
Витрати нафтових компаній, що зростають, будуть впливати на збільшення цін на чорне золото аж до 2016 року. Попит на ринку буде перевищувати пропозицію.
За даними Управління енергетичної інформації США EIA, витрати на розвідку і розробку нових родовищ виросли в 2004-2006 роках до 17,23 доларів за барель нафтового еквівалента з 11,38 доларів в 2003-2005 роках. А до 2010 року ці витрати можуть вирости ще на 50%, відзначають економісти.
Зростання витрат компаній, що тривало в 2007 році, а також нерівномірне нарощування запасів означає, що витрати на розвідку і розробку можуть вирости і до 25 доларів, вважають економісти Deutsche Bank.
Незважаючи на те, що уповільнення економіки США може привести до значного зниження попиту на нафту, країни, що розвиваються, (зокрема Китай) і країни, що входять в Організацію економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), швидше за все, компенсують це зниження попиту найбільшого на даний момент споживача нафти, пише РБК.
Збільшення споживання припаде саме на період значного збільшення витрат на розвідку і розробку нових родовищ, що буде сприяти зростанню цін на ринку нафти.
На самому початку 2008 року ціни на нафту встановили черговий рекорд, піднявшись 2 січня до позначки 100,09 доларів за барель. Це зростання частково відображає витрати, що ростуть, на видобуток нафти в державах, що входять і не входять в Організацію країн - експортерів нафти (ОПЕК).
Країни, що одержують величезні доходи від високих цін на нафту (такі як Венесуела і Росія) уже ускладнили умови доступу до великих і низькозатратних резервів. Більше того, старі родовища вимагають збільшення інвестицій для підтримки рівня видобутку, а збільшення витрат на робочу силу і матеріальні витрати також впливає на збільшення витрат компаній.
Зниження попиту на нафту в США у випадку уповільнення темпів економічного зростання також може змусити ОПЕК скоротити видобуток для підтримки цін, повідомляється у звіті Goldman Sachs.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас