Українські маршрутники почнуть страйк наприкінці січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські маршрутники почнуть страйк наприкінці січня

356
Автоперевізники заявили про готовність до проведення наприкінці січня всеукраїнської акції протесту - "заморожування" процесу перевезень і встановленню автобусів під стіни Кабміну, Міністерства транспорту та зв'язку і МВС.
Про це говориться у відкритому листі Всеукраїнської громадської організації "Союз перевізників України" до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, міністру транспорту та зв'язку Йосипуі Вінському і главі МВС Юрію Луценко.
Серед основних вимог автоперевізників - скасувати спільний наказ Міністерства транспорту та зв'язку України і Міністерства внутрішніх справ України від 25 травня 2007 року "Про Основні вимоги щодо забезпечення безпеки перевезень при здійсненні нерегулярних пасажирських перевезень, а також порядок узгодження їх виконання".
Як відзначається в листі, даним наказом установлені додаткові вимоги до підприємців, які здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення, що дестабілізує роботу перевізників і приводить до додаткових грошових видатків, а також до втрати часу, оскільки на кожну поїздку необхідно одержувати узгодження (дозвіл) ДАІ та Головавтотрансінспекції. При цьому видача узгодження ДАІ тільки на одну поїздку коштує 97 гривень.
Крім того, перевізники вимагають скасувати окремі положення "Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту", затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2007 року N1184. Зокрема, їх не влаштовує пункт, що забороняє використання ліцензійних, але переустаткованих автобусів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас