Браун: Зарплата міністра повинна залежати від зарплати медсестри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Браун: Зарплата міністра повинна залежати від зарплати медсестри

Казна та Політика
211
Прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун вважає, що підвищення зарплат державних чиновників не повинне перевершувати збільшення оплати праці працівників бюджетної сфери. В інтерв'ю телеканалу Бі-бі-сі Браун заявив, що коефіцієнт росту зарплати в парламентаріїв і членів кабінету міністрів не повинен перевищувати 2%, тоді як британська Комісія з оплати праці вищих держслужбовців рекомендує збільшити зарплати чиновникам на 2,8%.
Рекомендація комісії, а також рішення уряду збільшити зарплату співробітникам правоохоронних органів лише на 1,9%, що нижче річної інфляції в країні, викликало невдоволення в профспілок поліції та інших бюджетників. За словами британського прем'єра, цей крок з боку уряду дозволив країні зберегти невисокі темпи інфляції (на рівні 2%) та з упевненістю ввійти в 2008 р., що обіцяє стати "визначальним для британської економіки" у силу непростої ситуації на фінансовому та нафтовому ринках.
"Я дуже хочу платити більше медсестрам, поліції та всім іншим працівникам державного сектора, але в цей момент це не представляється можливим", - підкреслив Браун. "Ми всі повинні виявити дисципліну, щоб утримати інфляцію на комфортних рівнях для довготермінового розвитку економіки країни", - додав прем'єр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас