Польща долучиться до будівництва ПЄГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща долучиться до будівництва ПЄГ

Енергетика
108
Помічник президента РФ Сергій Ястржембський не виключає можливості підключення до реалізації проекту будівництва Північно-Європейського газопроводу (ПЄГ) крім Росії і Німеччини інших країн, у тому числі Польщі.
Він відзначив, що всі об'єми газу, які будуть поставлені першою ниткою газопроводу вже зафактрактовані.
"Ми розуміємо, що в Польщі можуть бути питання щодо цього газопроводу, пов'язані, наприклад, з екологією. Ми готові, природно, на ці питання давати відповідь. Але для цього потрібно контактувати", - сказав спецпредставник президента РФ із питань розвитку відносин з ЄС.
"І ясно, що завжди є можливості, скажемо, для додаткових кроків для підключення нових партнерів до проекту, якщо на те буде бажання в партнерів і технічні можливості і зацікавленість тих партнерів, які в цьому проекті знаходяться", - відзначив Ястржембський.
Як заявив на початку грудня заступник міністра економіки Польщі Петро Наїмський, Польща не планує підключатися до проекту будівництва Північно-Європейського газопроводу (ПЄГ) через дно Балтійського моря.
"Не бачу, щоб у Польщі був інтерес до інвестування в дане підприємство", - сказав він.
У Варшаві не зацікавлені "у додаткових поставках газу з даного джерела", - додав заступник міністра.
За його словами, Польща імпортує достатню кількість газу з Росії і немає підстав, щоб збільшувати обсяги постачання.
"Газпром" і німецькі компанії BASF AG і E.ON AG на початку вересня підписали принципову угоду про будівництво ПЄГ, траса якого пройде через акваторію Балтійського моря.
Північно-Європейський газопровід з'єднає російське узбережжя Балтійського моря в районі Виборга з німецьким узбережжям. Довжина газопроводу перевищить 1200 кілометрів, а введення ПЄГ в експлуатацію намічено на 2010 рік.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас