Прокуратура порушила справу проти службовців Укртатнафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура порушила справу проти службовців Укртатнафти

Енергетика
139
Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ЗАТ транснаціональної фінансово-промислової компанії Укртатнафта.
Їм інкримінуються ухилення від сплати податкових зобов'язань під час придбання із січня по жовтень 2007 понад 1,3млн т нафти і реалізації на внутрішньому ринку України майже 1 млн т нафтопродуктів, що завдало шкоди державі як основному акціонерові ЗАТ ТНФПК Укртатнафта за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст 364 КК України.
Досудове слідство у кримінальній справі перебуває на контролі Генеральної прокуратури України, повідомляє прес-служба ГПУ.
Наприкінці листопада на ЗАТ Укртатнафта прибула спецкомісія Генеральної прокуратури, що перевірить заяви голови правління Товариства Павла Овчаренка про доведення підприємства до банкрутства з боку колишнього керівництва, повідомив прокурор Кременчука Віктор Павлійчук.
До того, 15 листопада депутат Державної Думи РФ Сергій Чаплинський звернувся із запитом у МВС Росії і Федеральну податкову службу РФ із депутатським запитом, у якому міститься прохання провести перевірку дотримання менеджерами ВАТ Татнафта податкового законодавства при постачаннях нафти на Укртатнафту і, у випадку виявлення порушень, вжити відповідних заходів.
Раніше російські акціонери Укртатнафти звернулися до генпрокурора України Олександра Медведька, міністра внутрішніх справ Василя Цушка і голови ДКЦПФР Анатолія Балюка із проханням вжити заходів щодо дотримання законності при проведенні запланованих на 15 листопада зборів акціонерів НПЗ.
Татарстанські акціонери заявили, що не мають наміру брати участь у загальних зборах акціонерів компанії.
У липні Нафтогаз повідомив, що повернув собі контроль над підприємством, зосередивши в себе більше 61% акцій ЗАТ після того, як 18,3% акцій, що вважалися власністю приватних інвесторів, повернулися у власність держави за рішенням суду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас