МЕА: Рішення ОПЕК не заспокоїть нафтовий ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕА: Рішення ОПЕК не заспокоїть нафтовий ринок

Енергетика
78
Виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Нобуо Танака заявив, що рішення ОПЕК залишити видобуток на поточному рівні не заспокоїть нафтовий ринок, - повідомило агентство Bloomberg.
"Відсутність формального рішення про збільшення видобутку не сприяє зниженню нервозності на ринку, - говориться в заяві Танаки. - При цьому МЕА усвідомлює, що загальний обсяг видобутку в країнах ОПЕК був набагато вищий (в основному, в Іраку та Анголі), ніж передбачалося вересневим рішенням, і є ознаки того, що в грудні буде добуватися ще більше нафти".
"Нашу заклопотаність викликає невизначеність навколо надійності певної частини цих поставок, тому що взимку попит сильно коливається залежно від погоди, - відзначається в заяві. - Очевидно, що ринок почуває себе непевно через часткове скорочення запасів в останні місяці. Ціни в районі $90 за барель говорять про те, що ринок хоче відновлення колишньої гнучкості".
Як повідомлялося, у середу ОПЕК, яка забезпечує більше 40% світового видобутку нафти, вирішила залишити квоти на колишньому рівні в 27,253 млн барелів на добу за підсумками зустрічі в Абу-Дабі. Наступне засідання ОПЕК пройде в січні.
Венесуела, Іран, Катар та інші країни виступили проти підвищення видобутку на 500 тис. барелів на добу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас