Енергетики Франції вимагають підвищення зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергетики Франції вимагають підвищення зарплат

Енергетика
139
Профспілки, які об’єднують службовців енергетичних компаній Франції, проведуть у четвер страйк, вимагаючи підвищити зарплати в обмін на поступки з реформи спеціальних пенсійних режимів.
Працівники компаній Gaz de France (GDF) і Electricite de France (EDF) вимагають переглянути політику оплати праці під час переговорів з керівництвом компаній та урядом, що розпочались 18 листопада.
У вівторок керівники GDF і EDF вже представили профспілкам свої пропозиції, такі як виплата в січні додаткової премії в 660 євро, збільшення мінімальних зарплат молодим співробітникам, виплата винагороди в розмірі п'яти зарплат при виході на пенсію після 40 років роботи, поліпшення соціального захисту та інші.
Однак профспілки назвали ці заходи недостатніми, оголосивши про те, що вони проведуть у четвер страйк і маніфестації.
Також вони вимагають, щоб у четвер їх прийняв міністр праці Франції Ксавье Бертран.
Наступний раунд переговорів профспілок з керівництвом EDF і GDF намічений на 7 грудня.
У минулому страйку енергетиків, що протестували проти реформи пенсійних режимів 18 листопада, взяли участь близько 20% співробітників EDF і GDF. Цього разу профспілки утрудняються прогнозувати рівень участі.
"Спеціальні пенсійні режими", які намагаються відстояти страйкарі, - це особливі умови пенсійних відрахувань і виходу на пенсію. Вони поширюються на працівників великих державних компаній, таких як SNCF (залізничний транспорт), RATP (міський транспорт), EDF (державна компанія електрики), GDF (державна газова компанія), а також на представників деяких інших професій: військових, поліцейських, моряків, шахтарів, депутатів, а також працівників французької Опери. У листопаді через страйки транспортників десять днів практично була паралізована транспортна система Франції.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас