Уго Чавес пригрозив припинити постачання нафти в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уго Чавес пригрозив припинити постачання нафти в США

Енергетика
127
Президент Венесуели Уго Чавес пригрозив у п'ятницю припинити постачання нафти в США, якщо офіційний Вашингтон втрутиться в проведення призначеного на 2 грудня референдуму із приводу змін венесуельської конституції.
Виступаючи перед своїми прихильниками, Уго Чавес сказав, що в такому випадку, "Сполучені Штати не одержать жодної краплі нафти". "А якщо вони захочуть прийти і взяти нашу нафту, їм доведеться воювати з Венесуелою протягом 100 років", - заявив він.
Уго Чавес надає дуже великого значення майбутньому референдуму, і вважає, що він покаже, кого вибере народ: його - затятого супротивника і критика США чи його опонентів. "Ті, хто проголосують "за" - проголосують за Чавеса, а хто проголосує "проти" - проголосує за президента Сполучених Штатів Джорджа Буша", - сказав він.
Уго Чавес дуже популярний серед малозабезпеченої більшості населення Венесуели тим, що він витрачає великі кошти на соціальні потреби, але його критики вважають, що він отримує "занадто багато влади". Опитування громадської думки вперше показують відсутність значної переваги в підтримку венесуельського лідера, і багато хто побоюється, що або він, або його супротивники не визнають результатів плебісциту. Уго Чавес постійно звинувачує США у втручанні у внутрішні справи його країни, і вважає, що вони стояли і за невдалим переворотом 2002 року. Він часто погрожував припинити постачання нафти з Венесуели в США, що становить 12% від загального американського імпорту цього енергоносія, але жодного разу не привів свої погрози в дію.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас