"Укрзалізниця": Підвищення вартості вантажоперевезень є необхідною умовою для вступу України до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця": Підвищення вартості вантажоперевезень є необхідною умовою для вступу України до СОТ

77
Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") заявляє, що збільшення вартості залізничних вантажоперевезень є необхідною умовою для вступу країни до Світової організації торгівлі (СОТ).
"У цей час тарифна політика України на вантажні перевезення не відповідає вимогам СОТ, оскільки існує різниця в рівнях тарифів під час перевезення окремих вантажів в експортному, імпортному і внутрішньому сполученнях. Існуючу різницю в тарифах для приведення їх у відповідність до вимог СОТ пропонується ліквідувати за рахунок зміни коефіцієнтів, застосовуваних до тарифів", - говориться в офіційному прес-релізі "Укрзалізниці".
У повідомленні також сказано, що темпи модернізації і відновлення рухомого складу стримуються через недостатнє фінансування. Причиною цього є більш повільне підвищення вартості вантажоперевезень у порівнянні із цінами виробників промислової продукції, відзначають в "Укрзалізниці".
Прес-служба відомства також підкреслює, що вирівнювання тарифів відповідно до вимог СОТ дозволить поліпшити фінансовий стан залізниць.
Як повідомлялося, Міністерство транспорту та зв'язку запропонувало з 1 січня 2008 року зрівняти вартість перевезення залізної руди, залізорудного концентрату, коксу, мінеральних добрив і нафтопродуктів в експортному, імпортному і внутрішньому сполученні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас